Liberális konzervatív

Liberális konvervativizmus alatt azt a politikai felfogást értem, ami a gazdaságban az állam szerepének korlátozását és a szabad piac kiteljesítését kívánja (ennyiben liberális), míg társadalompolitikailag a létező közösségek (család, egyházak, nemzet) megőrzését célozza és a radikális változtatások ellen van (ennyiben pedig konzervatív). Úgy gondolom, hogy a liberális konzervatív nézőpont jelenleg nincsen képviselve a magyar politikában - ez a blog talán valamelyest orvosolhatja azt hiányt, amit e tekintetben jelenleg a közéletben látok.

Friss topikok

  • maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Oké. (2013.10.27. 18:55) Első

Első

2013.10.27. 18:52 M úr

Mi is a célom ezzel a bloggal? Elsősorban a magyar politika, gazdaság és közélet eseményeire szeretnék reflektálni liberális konzervatívként.

Liberális konvervativizmus alatt azt a politikai felfogást értem, ami a gazdaságban az állam szerepének korlátozását és a szabad piac kiteljesítését kívánja (ennyiben liberális), míg társadalompolitikailag a létező közösségek (család, egyházak, nemzet) megőrzését célozza és a radikális változtatások ellen van (ennyiben pedig konzervatív).

Úgy gondolom, hogy a liberális konzervatív nézőpont jelenleg nincsen képviselve a magyar politikában - ez a blog talán valamelyest orvosolhatja azt hiányt, amit e tekintetben jelenleg a közéletben látok.

A bejegyzés trackback címe:

https://libkonz.blog.hu/api/trackback/id/tr945601837

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása